Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres a Bellver de Cerdanya, Martí Cots, més conegut com el Ramonet de Pi o el Rambo de Cerdanya, com a presumpte autor d’un nou atracament a mà armada. La policia l'acusa de ser l’atracador que l’11 de març passat va entrar a la gasolinera de Prats i Sansor i va amenaçar un treballador amb una arma de foc per emportar-se la recaptació. Posteriorment, el lladre va fugir amb un cotxe que dos dies abans havia robat a Pi, d'on és originari.
El modus operandi d'aquest atracador sempre és el mateix. Acostuma a cometre els robatoris en cap de setmana, fuig de la zona amb vehicles sostrets i posteriorment s'amaga per les muntanyes de la zona, gràcies al seu ampli coneixement del territori, o bé marxa en territori francès.

Els Mossos van aconseguir identificar plenament a l'autor de l'atracament. Amb aquesta informació el jutge va emetre una ordre de recerca i detenció del lladre. No va ser fins a finals de la setmana passada quan els agents van esbrinar que Martí Cots podria trobar-se de nou a Cerdanya. El van detenir divendres a la nit a Bellver acusat dels delictes de robatori amb intimidació i furt i ús de vehicle.

La darrera detenció de Cots, de 49 anys i amb un llarg historial delictiu, va ser el 31 d’octubre de l’any 2016 després que s’escapés tres dies abans del centre Sant Joan de Déu d’Almacelles i atraqués escopeta en mà una gasolinera a Riu de Cerdanya. Va cometre el robatori només tres mesos després de sortir en llibertat de la presó i ingressar de manera voluntària al centre.
Martí Cots ha protagonitzat desenes d'atracaments i ha estat condemnat una vintena de vegades, la majoria per atemptat i robatori amb violència. Un dels casos que més es recorda a la comarca és la seva intenció de fugir a Itàlia amb un tractor.