S’està treballant per potenciar el turisme de fauna al Pallars Jussà, concretament en aquesta comarca centrat en l’observació de carronyaires. Un turisme que s’ha d’adaptar tant per experts com per turisme familiar i que pot ser una altra font econòmica a la zona.

Es tracta d’un projecte conjunt amb el consorci Leader Pirineu Occidental, el qual es dedica més a natura i el Leader Catalunya Central està especialitzat en turisme de fauna. La idea és guiar al territori sobre les necessitats especials per poder acollir aquest tipus de turisme i evitar caure en errors.

Precisament al Pallars Jussà es compta amb diverses zones d’aguait d’aus, punts d’alimentació de carronyaires i a l’Epicentre hi ha un espai dedicat a aquestes aus que disposa d’una càmera en directe al canyet de La Terreta.

Parlen al vídeo: JORDI VILALTA, GERENT DEL CONSORCI LEADER DE LA CATALUNYA CENTRAL