Els equips de recerca han localitzat amb vida els dos excursionistes de Sabadell perduts des de dissabte al Malniu, a Meranges. Ha estat un helicòpter de la Gendarmeria francesa qui els ha trobat a quarts de deu del matí a la zona de Malforat, a uns 2700 metres d'alçada i força allunyats del cim del Puigpedrós, on volien arribar.
Després d'haver passat dues nits a la muntanya suportant temperatures de fins a vuit graus sota zero, la dona de 43 anys i l'home de 57 estaven desorientats i amb símptomes d'hipotèrmica severa. Han estat traslladats en helicòpter a l'Hospital de Cerdanya.

Tres dotacions de muntanya dels Bombers, quatre unitats de suport, dues dotacions dels Mossos d'Esquadra i Agents Rurals, coordinats amb la policia nacional i la Gendarmeria francesa han participat en el rescat. El fet de poder coordinar els equips de les dues bandes de la frontera i que avui s'ha pogut enlairar l'helicòpter ha estat clau per poder localitzar-los. Recordem que diumenge les condicions meteorològiques ho van impedir.

Els dos excursionistes van sortir dissabte del refugi de Malniu per fer el cim del Puigpedrós, tot i les males condicions meteorològiques. De fet, des del refugi els van avisar de la perillositat de la sortida. La parella va avisar els Bombers amb una trucada de telèfon i els van dir que s'havien perdut però no es va poder contactar de nou amb ells perquè es van quedar sense bateria.
Des de Bombers han fet una crida a la prudència abans de fer una sortida a la muntanya i han recordat que cal seguir els consells de seguretat.

La Generalitat està valorant si els excursionistes hauran de fer-se càrrec del cost del rescat, ja que, com hem dit, se'ls havia avisat que no era aconsellable fer la ruta que tenien prevista.

Parlen al vídeo: FRANCESC BOYA, CAP BOMBERS REGIÓ CENTRE - EDDIE MARTY, RESP. ADJUNT RESCAT MUNTANYA GENDARMERIA OCEJA - FRANCESC BOYA, CAP BOMBERS REGIÓ CENTRE

el Pirineu avui