Tal com es preveia, el paisatge ha canviat radicalment aquest cap de setmana, gràcies a una davallada de la temperatura i a l'episodi de neu que feia anys que no es veia de manera tan avançada. De fet des de fa deu anys no s'havien registrat aquests gruixos de neu a finals d'octubre.
La nevada ha estat generalitzada a tot l’Alt Pirineu i ha baixat fins als 700 metres. La neu ha afectat totes les comarques de la demarcació i ha obligat a circular amb cadenes pel port de la Bonaigua, on al llarg de tot l’episodi s’hi han acumulat fins a 40 centímetres de neu. A les cotes baixes, com a Puigcerdà, la nevada ha deixat aquest diumenge uns tres centímetres de neu però, al llarg de la tarda s'ha anat fonent. En poblacions de més altitud com ara Éller i Meranges, els gruixos han superat els cinc centímetres.
La neu ha vingut acompanyada de fred, i és que en alguns indrets els termòmetres han baixat fins a 20 graus en només 48 hores.
Les estacions d'esquí, com la Molina i Masella, han acumulat més de quinze centímetres de neu i ja han anunciat que obriran el primer dia de novembre que les condicions ho permetin. Per la seva banda, l'estació de nòrdic urgellenca de Tuixent-La Vansa té previst obrir els circuits de raquetes aquest mateix dijous 1 de novembre.

el Pirineu avui