Des del projecte Boscos de Muntanya fa 10 anys que es treballa amb la introducció de la bioenginyeria per tal de donar solució als problemes que la natura pot causar. Aquests darrers mesos els despreniments i esllavissades a accessos han estat una constant al Pirineu i des del projecte es reivindica la bioenginyeria com a solució.

Precisament aquest divendres s’ha mostrat a diferents enginyers i tècnics de camins els treballs fets durant aquest temps al barranc de Portainé per tal de minvar els desperfectes que les allaus d’aigua i material causen a la carretera d’accés a les pistes d’esquí.

A més, aquesta tècnica és totalment sostenible amb el medi ambient i amb l’entorn.

I el fet que Boscos de muntanya treballi amb voluntariat de fora del Pirineu també és una forma de donar a conèixer no només els beneficis de la bioenginyeria, sinó també el territori en general. La bioenginyeria és un recurs natural, que promou l’economia circular, és sostenible i està integrat a l’entorn.

Parlen al vídeo: ANDREU GONZÁLEZ, PROJECTE BOSCOS DE MUNTANYA - ALBERT SOROLLA, PRESIDENT ASSOCIACIÓ ESPANYOLA D’ENGINYERIA DEL PAISATGE

el Pirineu avui