Uns 600 alumnes i professors de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà han participat aquest divendres a una cursa solidària per recollir fons per a la investigació de la leucèmia infantil. Es tracta de la quarta edició de la cursa 'La vuelta al cole', una prova esportiva que aquest 26 d'octubre ha tingut lloc a més de 900 centres educatius de tot l'estat.
La iniciativa l'impulsa la Fundació Unoentrecienmil, que convida a les escoles a organitzar una cursa al voltant del seu centre, on hi participin alumnes, professors o familiars. En el cas de Puigcerdà, la cursa ha estat de 600 metres i ha tingut lloc a l'avinguda Catalunya, amb sortida i arribada al mateix institut.
Des del centre educatiu han volgut involucrar els alumnes en aquest tipus d'actes solidaris per conscienciar-los sobre la importància del treball en equip i de la necessitat de seguir investigant per avançar en el tractament de la leucèmia.

Aquells participants que han volgut han fet una aportació econòmica d'un mínim d'un euro. El total recaptat servirà per finançar una beca per a la investigació de la leucèmia infantil que la Fundació Unoentrecienmil atorga anualment des de l'any 2014.
La cursa ha comptat amb la participació de totes les classes, des de 1r fins a 4t Eso, i també dels alumnes de Batxillerat, Cicles Formatius i d'alguns professors. És la primera vegada que l'Institut de Puigcerdà participa en aquesta iniciativa, la qual ha estat molt ben rebuda pels alumnes.

Des dels seus inicis, la fundació Unoentrecienmil ha entregat més de 600.000 euros a la investigació d'aquest tipus de càncer, que afecta a 3 de cada 100.000 nens i nenes a tot l'estat i representa el 30% dels càncers en edat pediàtrica.

Parlen al vídeo: ELISENDA RAMOS, CAP D'ESTUDIS INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ - ANDREA SEIJAS, ALUMNA 1r ESO INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ - SANDRA TOR, ALUMNA 1r ESO INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ

el Pirineu avui