Després d'uns dies de tardor amb temperatures suaus i jornades assolellades, un canvi brusc de temps portarà aquest dissabte una onada de fred àrtic a Catalunya, que anirà acompanyada de precipitacions. La cota de neu es situarà al voltant dels 900 metres i, per tant, el paisatge de tardor d'aquests dies canviarà radicalment, i entrarem de ple a l'hivern.
S'espera que sigui la primera nevada important de la temporada al Pirineu. Durant el dissabte la cota de neu baixarà progressivament des dels 2.200 metres inicials fins a situar-se diumenge a la matinada al voltant de 800 o 1.000 metres al Pirineu occidental, localment més baixa a la Vall d'Aran, i a 1.400-1.600 metres al Pirineu oriental.
Les temperatures de diumenge seran significativament baixes per ser finals d'octubre, amb màximes d'entre 4 i 8ºC. Almenys fins dimarts, l'ambient serà fred, amb glaçades a la matinada.
La possible nevada i baixada de les temperatures serà molt ben rebuda a les estacions d'esquí, que fa dies que esperen les condicions òptimes per començar a preparar les pistes. De fet, aquests dies s'han pogut veure com feien proves als canons de neu.

el Pirineu avui