Llívia tindrà a finals d'hivern uns banys termals al mig de la població. L'ajuntament ja ha licitat els treballs de perforació del pou d'aigua calenta i sulfurosa que ha localitzat recentment al parc de Sant Guillem, just darrere de l'ermita. De fet, l'equip de govern ja intuïa l'existència d'una veta d'aigua sulfurosa, que també passa per altres banys com els de Dorres i Llo, però desconeixia el punt exacte on fer l'extracció.
Un cop localitzat el pou, l'ajuntament ja té a punt un projecte que s'executarà en dues fases i que permetrà d'una banda perforar el pou i canalitzar l'aigua cap a la piscina municipal, situada a escassos metres, i per l'altra construir un conjunt de piscines amb aquesta aigua beneficiosa per a la salut.

El pou es troba a 250 metres de fondària i l'aigua està a 47 graus, i podria arribar a la superfície a una temperatura d'uns 40 graus.
La nova zona termal de Llívia farà uns 3.000 metres quadrats i tindrà vestidors i dutxes, amb casetes de fusta.
Des de l'ajuntament han explicat que el projecte simularà uns banys romans i han recordat l'empremta que els romans van deixar a Llívia, on hi ha el fòrum més gran del Pirineu. L'equip de govern té clar, doncs, que els futurs banys termals seran un bon reclam per visitar el municipi.

L'ajuntament confia en poder obrir els banys al públic per Setmana Santa, i així aprofitar el turisme d'hivern.
Tot plegat tindrà un cost d'entre 250.000 i 270.000 euros.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

el Pirineu avui