Els accidents amb fauna salvatge han crescut un 270% des de l’any 2010 a l’Alt Pirineu i Aran. A més, des de fa 3 anys s’ha registrat un 103% més d’accidents amb aquests animals. Així ho ha donat a conèixer el diputat del PSC al Parlament i portaveu de Compromís per la Seu, Òscar Ordeig. Tot plegat són dades que li ha facilitat el Departament d’Interior, en resposta a les preguntes que va registrar fa uns mesos. En aquest sentit, Ordeig ha reclamat a la Generalitat mesures urgents per frenar aquest creixement i ha assegurat que tot plegat és un exemple clar de la deixadesa de funcions i la irresponsabilitat del govern en relació amb aquest problema.
A més, ha afegit que “aquesta sobrepoblació no només afecta a l’augment de sinistralitat de vehicles, sinó que també provoca greus afectacions a les produccions agràries i la ramaderia d’arreu del territori”. Per això ha assenyalat que Compromís X La Seu se suma al recolzament al sector primari de la Seu i de l’Alt Urgell per les afectacions que està tenint pels atacs d’aquests animals salvatges.

el Pirineu avui