L’empresa alturgellenca Bios Urn, dedicada a les urnes biodegradables per a les cendres dels difunts, ja exporta a una quinzena de països. La companyia va néixer l’any 1997 arran d’un projecte de finals d’estudis, i després de passar per diverses etapes, ja fa uns quants anys que va començar a exportar el material arreu del món. El creixement ha estat progressiu fins al punt que les exportacions ja suposen més d’un 70% de les vendes.

Inicialment la producció se cenyia exclusivament a urnes biodegradables que acabaven convertint-se en un arbre, però fa dos anys aquesta idea va evolucionar.

De fet, un dels cementiris on es va començar a oferir la possibilitat de dipositar les cendres dels difunts en aquestes urnes és el de la Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo: GERARD MOLINÉ, PROIETARI DE BIOS URN

el Pirineu avui