La Diputació de Girona subvencionarà aquest any amb 81.000 € quinze entitats de les comarques gironines que formen part de la xarxa d’habitatges d’inserció social. Aquesta col·laboració econòmica és fruit de la renovació del conveni entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l'ens provincial, amb l’objectiu d’ajudar les entitats del tercer sector que gestionen habitatges per a persones amb risc d’exclusió social. En concret, la Diputació hi col·laborarà amb 600 € per habitatge i any, uns diners que s'hauran de destinar a les despeses del lloguer i subministraments i que se sumen als 1200 euros que les entitats reben de la Generalitat.

Una d'aquestes entitats que es beneficiaran d'aquest ajut és la Fundació Adis de Puigcerdà, l'única de la comarca que forma part d'aquesta xarxa. L'entitat gestiona des de fa gairebé 10 anys un habitatge social situat damunt del seu local on hi viuen persones amb discapacitat psíquica.

A banda d'acollir persones de tota la comarca amb discapacitat psíquica, la llar residència que gestiona la fundació també ha acollit en alguns casos persones que es trobaven en una situació d'emergència social.

Des de la fundació han explicat que ara mateix no tenen necessitat de disposar de més habitatges d'aquestes característiques però que, en un futur, els agradaria disposar d'un pis social per a persones amb menys autonomia. A més, confien en trobar una nova ubicació a la llar per a discapacitats físics que s'havia de situar a l'edifici de l'antic hospital de Puigcerdà però que, per diversos motius, finalment no serà així.

Parlen al vídeo: PILAR MORICHE, DIRECTORA FUNDACIÓ ADIS PUIGCERDÀ

el Pirineu avui