L'Ajuntament de Puigcerdà i la Generalitat negocien un nou plantejament urbanístic a la zona del Camí de les Fàbriques, un sector situat als afores de la població, a tocar de la Colònia Simon. En aquests terrenys s'hi havien de construir blocs de pisos per atendre el creixement poblacional que havia d'experimentar la vila però que, amb els anys, la realitat ha estat ben diferent.

La planificació urbanística d'aquesta zona es va aprovar l'any 2006, atenent la realitat d'aquell moment, en ple boom de la construcció. L'ajuntament i l'Institut Català del Sol van pactar el desenvolupament d'una Àrea Residencial Estratègica (ARE) amb 445 habitatges que podrien acollir un veïnat de 1.500 persones. El projecte preveia connectar aquesta zona urbana amb la Colònia Simon, dotar-la d'equipaments socials i que, a més, la majoria d'aquests 445 habitatges fossin de protecció oficial.

Ara, amb una població a la baixa, l'ajuntament estudia definir un plantejament urbanístic ben diferent, començant per eliminar l'ARE d'aquesta zona de Puigcerdà.

El consistori i l'àrea d'Urbanisme del Govern han obert les converses per fer una possible reducció del sostre edificable d'aquesta zona i projectar un possible creixement d'altres àrees properes al nucli de Puigcerdà, com són la Pedregosa o el Pla de Rigolisa.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

el Pirineu avui