La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha registrat durant els tres dies de certamen fins a 45.000 degustacions de formatges artesans i altres productes agroalimentaris per part del nombrós públic visitant que ha omplert els espais firals. A banda de la 24ª Fira de Formatges Artesans del Pirineu, els visitants també han pogut gaudir de l’Aula de Tast, l’Espai Km0-Gustum i la mostra culinària. Durant la inauguració del certamen, l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, ha donat a conèixer les dades d’una enquesta realitzada l’any passat. Aquesta ha determinat que la fira genera un impacte de 7,3 milions d’euros a la ciutat, i que l’any passat la van visitar 55.000 persones.

Aquesta enquesta també ha determinat que de cada euro invertit, el retorn pel territori és de 39. Pel que fa a l’origen dels visitants, aquest és ben divers.

L’encarregada d’inaugurar aquesta edició de la fira ha estat la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, que n’ha destacat la vitalitat.

Una edició més, la Fira de Sant Ermengol ha comptat també amb una gran varietat d’espais firals repartits en diversos punts de la ciutat, com la Fira d’Artesania del Pirineu, l’AutoFira, una zona de foodtracks i de prop de 300 parades de venda ambulant.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ÀNGELS CHACÓN, CONSELLERA EMPRESA I CONEIXEMENT

el Pirineu avui