L'església Sant Domènec de Puigcerdà s'ha omplert de gom a gom aquest diumenge a la tarda per escoltar el Cor Transfronterer de Cerdanya, format per un centenar de cantaires de tota la vall. En aquesta ocasió han interpretat l'obra Misatango, també coneguda com La Misa a Buenos Aires, del compositor argentí Martin Palmeri. Segons han explicat des de l'agrupació, Misatango és una obra creada el 1996 per a orquestra i cor, exemple de música sacra contemporània, d'una intensitat i sensualitat que enganxa el públic des dels primers compassos.
La primera part del concert ha estat protagonitzada pels cantants professionals Anne-Laure Touya i Antonio Guirao Valverde, que han fet descobrir al públic peces de Manuel de Falla i Federico Garcia Lorca. El concert també ha comptat amb interpretacions musicals especials de piano, contrabaix i bandoneó per mitjà de Gilberto Pereyra, músic argentí que ha tocat amb el mateix Palmeri.
El Cor Transfronterer, que ja suma set anys de vida, compta amb les veus del cor de la Capella de Santa Maria de Puigcerdà i del cor Carol en Musique de l'Alta Cerdanya, a més d'altres cantaires amateurs, alguns vinguts d'Andorra. Al capdavant del cor hi ha Corinne Aubert, Nicolas Licciardi, Carme Baulenas i Òscar Sànchez.
Aquest és el quart projecte del CTC, després del GLÒRIA de Vivaldi i dels Rèquiems de Mozart i el de Fauré.
Després d'aquest primer concert a Puigcerdà, el seu la Misatango es podrà escoltat a França i Andorra, tot i que encara s’han de donar a conèixer les dates.

el Pirineu avui