Diversos nuclis de l’Alt Pirineu segueixen reivindicant millores als seus camins i carreteres i a les telecomunicacions. A més, lamenten que l’administració encara no els ha donat solucions. A finals d’agost van començar a fer repics de campanes a morts per denunciar que si no es milloren qüestions com els accessos rodats o les telecomunicacions, molts pobles de l’Alt Pirineu s’acabaran morint. Els primers en fer-ho van ser Sant Esteve de la Sarga i Taús. En aquest darrer nucli de l’Alt Urgell segueixen reclamant millores a la carretera, que encara no està asfaltada, i en la cobertura mòbil i d’Internet.

Un altre dels municipis que s’ha sumat al repic de campanes ha estat Soriguera. Allà hi ha el poble de Mencui, on encara hi viuen 5 persones que han d’accedir a les seves cases per una pista de 5 quilòmetres sense asfalar. A més, ara veuen amb preocupació com la terra els està cedint a sota els peus i demanen mesures urgents.

Els impulsors de la iniciativa han fet una crida a tots els pobles de l’Alt Pirineu a sumar-se a l’acció.

Parlen al vídeo: SALVADOR BIGORDÀ, PRESIDENT EMD TAÚS - XAVIER ESCIBÀ, PROPIETARI CASA RURAL TAÚS - DAVID NUS, VEÍ DE MENCUI

el Pirineu avui