La sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell s’ha omplert aquest dimarts al vespre amb motiu de la conferència “La plaça i el senyor Patalin”. Ha anat a càrrec de Javier Galindo, que ha dedicat força temps a estudiar la història de la plaça i de la persona que hi va acabar donant nom, Juan Luis Ferran. Galindo ha desfet un malentès força popular, que atorgava el nom de Patalin als darrers propietaris que van regentar el cèlebre cafè que hi havia a la plaça.

En la seva conferència, Galindo també ha fet un repàs històric als canvis que ha experimentat aquesta plaça al llarg de la història, i ha detallat els diferents noms que ha anat tenint amb els anys. Pel que fa al nom de Patalin, també ha assegurat que és una deformació del seu nom.

Aquesta conferència forma part d’un cicle d’història local que està oferint Galindo aquestes setmanes a l’arxiu.

Parlen al vídeo: JAVIER GALINDO, CONFERENCIANT

el Pirineu avui