La Generalitat ha detectat fins a 17 llops a Catalunya des de l’any 2000. Tot i això, actualment només se’n tenen 3 de localitzats, un a Cerdanya, un altre a cavall de l’Alt Urgell i el Solsonès i un tercer al Ripollès. Així s’ha donat a conèixer aquest dimarts en una jornada celebrada a la Seu d’Urgell sobre la gestió de la presència del llop al territori i la minimització del seu impacte sobre la ramaderia.

Així, ha destacat que des de la Generalitat es fa el seguiment dels atacs que provoca el llop per compensar les pèrdues als ramaders. També se’ls ofereixen recursos per evitar aquests atacs, com ara malles de protecció per pletar les ovelles a la nit o gossos per a fer la vigilància. Des d’Unió de Pagesos, però, han denunciat que aquestes mesures s’estan prenent sense tenir en compte l’opinió del territori. Així, reclamen que s’expulsi el llop, ja que la cohabitació amb la ramaderia extensiva és incompatible.

Des d’Unió de Pagesos també han lamentat que no se’ls ha volgut deixar intervenir en aquesta jornada de la Seu d’Urgell. Han assegurat que inicialment estava prevista la seva participació en una taula rodona, però que finalment se’ls ha tret del programa.

Parlen al vídeo: RICARD CASANOVAS, CAP FAUNA I FLORA GENERALITAT - JOAN GUITART, COORDINADOR UP COMARQUES MUNTANYA

el Pirineu avui