Unes 8000 persones han passat aquest cap de setmana per la fira de la Girella del Pont de Suert. Un esdeveniment que ha arribat enguany a la dinovena edició i que gaudeix de gran renom entre les fires del Pirineu. La fira està dedicada a l’embotit de la zona per excel·lència, la girella, elaborat amb corder i el tast és l’activitat estrella.

Enguany com a majoral dels Pirineus s’ha nomenat la cantant de Lleida Lorena Gómez i el tradicional concurs de xiulets de Pastor l’ha guanyat David Tió.
A banda de la girella també s’ha comptat amb nombroses activitats i parades d’artesania i oficis antics a més dels expositors dels productes locals, i la cultura gastronòmica convidada d’aquesta edició ha estat la cuina del codony.

Parlen al vídeo: JOSE ANTONIO TROGUET, ALCALDE DEL PONT DE SUERT

el Pirineu avui