La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell genera un impacte econòmic de 7,3 milions d’euros. Així ho ha donat a conèixer l’alcalde de la ciutat Albert Batalla, aquest dissabte durant la inauguració del certamen. Això s’ha constatat gràcies a l’enquesta a prop de 500 persones que es va fer en l’edició de l’any passat i que enguany s’ha repetit..

L’encarregada d’inaugurar aquesta edició de la fira ha estat la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, que n’ha destacat la vitalitat.

Una altra de les autoritats presents a la fira ha estat el diputat d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Moya, que ha destacat els esforços que s’estan fent per potenciar la llei de la cadena alimentària per millorar la traçabilitat dels productes alimentaris artesans.

Pel que fa als premis, enguany s’han presentat 163 formatges en 13 categories i s’han endut l’or les formatgeries Castell-llebre, la Flor de Guara, el Molí de Ger, Formetgers de l’Abadessa, Roure Soler, Casa Mateu, Reixagó, el Serrat Gros, Cal Majuba i la formatgeria a Taüll. La fira també ha comptat amb un apartat de productes ecològics dels Pirineus, una mostra ramadera, la venda de vehicles a l’autofira i també nombroses parades multiproducte.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ÀNGELS CHACÓN, CONSELLERA EMPRESA I CONEIXEMENT - JAUME MOYA, DIPUTAT CONGRÉS

el Pirineu avui