Aquest dissabte, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha rebut la certificació Starlight, un certificat que acredita la seva qualitat de cel fosc i es converteix en el primer parc català en obtenir el distintiu. En aquest sentit, el conseller de Territori i sostenibilitat Damià Calvet, ha anunciat que ja es començarà a treballar immediatament en un projecte de protecció acústica i lumínica al parc nacional.

El 2016, el Parc va sol·licitar a la Generalitat l’elaboració d’un projecte de protecció envers la contaminació acústica i lumínica i es van aconseguir molts bons resultats en fer les avaluacions. Cal tenir en compte que alguns indrets, com els refugis d’Amitges i l’Estany Llong, tenen un cel fosc d’excel·lent qualitat, 40 vegades superior al que es mesura en una zona urbana, com la ciutat de Lleida.
El fet de ser reconegut com a Reserva i destinació turística Starlight ofereix una nova figura de protecció al Parc Nacional d’Aigüestortes però també posiciona el territori per impulsar el turisme astronòmic.
Actualment al món existeixen 11 reserves i 22 destinacions turístiques certificades.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER TERRITORI I SOSTENIBILITAT

el Pirineu avui