L'espai Ceretània de Bolvir ha acollit aquest divendres i dissabte el 2n Congrés Internacional Arqueopyrenae, centrat en la figura d'Anníbal i la segona Guerra Púnica. La trobada ha reunit diversos equips implicats en l'estudi d'aquest període, sobretot a terres pirinenques i pre-pirinenques, amb l'objectiu de posar en comú els seus coneixements.

L'equip d'arqueòlegs de l'UAB que investiga el jaciment del Castellot de Bolvir i les restes del Tossal de Baltarga ha avançat algunes de les troballes que ha fet darrerament en aquestes dues excavacions arqueològiques.

El Congrés ha comptat amb la participació d'equips d'investigació vinguts de diferents punts de Catalunya, Andalusia, França o Suïssa, que han ofert un total de 13 comunicacions.
El primer congrés Arqueopyrenae va tenir lloc el 2015 i els seus organitzadors ja pensen en la tercera edició, tot i que encara no té data.

Parlen al vídeo: JORDI MORERA, ARQUEÒLEG I COORGANITZADOR CONGRÉS

el Pirineu avui