Aquest diumenge torna una nova edició de la fira de la girella al Pont de Suert, l’embotit de corder per excel·lència del Pirineu. Tot i que el dissabte ja es realitzen activitats com concerts, caminades i una jornada sobre memòria oral, el plat fort de la fira és el diumenge amb totes les parades d’agraolimentació, on la girella hi té un paper destacat i sobretot la degustació a base d’aquest producte tan particular i tan identificatiu del territori. Es pot trobar a la majoria de carnisseries de l’Alta Ribagorça i de les comarques veïnes i s’elabora de manera tradicional amb la recepta que ha anat passant de generació en generació a les famílies.
La fira també comptarà amb una mostra d’oficis antics, el tradicional concurs de xiulets de pastor i una demostració d’elaboració de falles. També hi haurà una demostració de cuina de codony com a cultura gastronòmica catalana convidada.

el Pirineu avui