Aquest cap de setmana Ur celebrarà la 17ena edició de la Fira internacional del Cavall. Durant els dos dies, les instal·lacions de l'hípica de la població es convertiran en un punt de trobada per als amants dels cavalls i per al públic en general, ja que la fira vol ser un aparador del cavall en totes les seves vessants.
L’any 2001 l’ajuntament d’Ur va decidir impulsar aquesta fira del cavall, que actualment l’organitza una associació de voluntaris. Té lloc a finals d’octubre perquè és quan el bestiar baixa de la muntanya i és el millor moment perquè un jurat distingeixi els millors exemplars.
Així doncs, la fira comptarà tant amb cavalls de tir i de sella com amb ponis, ases i mules. També hi haurà un concurs de cavalls de tir on es valorarà els millors sementals, eugues i eugues amb pollins, proves de mini habilitat amb ponis i cavalls, competició en salts d’obstacles, relleus, concurs, descoberta de disciplines eqüestres i etologia i venda de cavalls, a més d’exhibició de selles antigues, jocs per la mainada i restauració.

el Pirineu avui