Aquest dimecres s’ha donat el tret de sortida a les onzenes jornades de recerca del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici que a més estan d’aniversari: celebren els trenta anys de les primeres jornades de recerca. A les jornades es presenta els treballs realitzat en l’àmbit del parc nacional durant els darrers 3 anys.

El Parc nacional d’Aigüestortes és un node de seguiment a llarg termini dins d’una xarxa internacional, i durant els darrers 3 anys s’ha investigat sobre temàtiques diverses que afecten a la zona parc.

També s’ha establert una xarxa de seguiment d’estanys i s’ha homologat la forma de fer les extraccions i homologació de les dades recollides en els ecosistemes aquàtics.
La feina de conservació dels ecosistemes del parc nacional és una tasca que té repercussions importantíssimes per al desenvolupament de la societat.
A més, aquesta setmana el Parc nacional està de doble aniversari, a banda de trenta anys de jornades, el diumenge farà 63 anys de la creació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Parlen al vídeo: MERCÈ ANIZ, DIRECTORA-CONSERVADORA PARC NACIONAL

el Pirineu avui