La biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell acull aquests dies l’exposició fotogràfica “Retrats dels raiers”. Aquesta mostra, que anteriorment va estar exposada a l’església romànica de Sant Climent de Coll de Nargó, pretén reflectir el llegat que ha deixat l’ofici dels raiers al municipi i com actualment es continua fent la festivitat de la Baixada dels Raiers.

La celebració que es fa cada estiu, va a càrrec dels veïns de Nargó, alguns d’ells descendents de les mateixes persones que feien aquesta activitat tot baixant la fusta pel riu Segre. D’aquesta manera, es mostra durant unes hores part d’aquest ofici que ha quedat com a símbol cultural al municipi.

L’exposició, que s’extén per les rampes de la biblioteca, mostrant l’activitat dels raiers en format fotogràfic, ha estat cedida per l’Ajuntament de Coll de Nargó i es podrà visitar fins l’11 de novembre.

el Pirineu avui