Aquest dimarts s’ha canviat amb èxit el collar de seguiment de l’os Goiat, després de detectar que va tornar a entrar a Catalunya la setmana passada. En l’operatiu han participat tècnics del Cos d’Agents Rurals, del Conselh Generau d’Aran, del Departament de Territori i Sostenibilitat i de Forestal Catalana que, un cop adormit l’animal, han aconseguit canviar-li al collar perquè la bateria estava a punt d’esgotar-se. Aquest canvi de dispositiu GPS estava previst al projecte Piroslife.
És la primera vegada als Pirineus que es realitza una captura d’os per mitjans aeris.
També s’està treballant en l’elaboració d’un protocol d’intervenció i gestió d’ossos problemàtics als Pirineus amb la resta de comunitats autònomes afectades. Es tracta d’un document tècnic i de consens que ha de guiar la presa de decisions en aquest àmbit.

el Pirineu avui