En el ple d’aquest dilluns al vespre també s’ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Esquerra Republicana, a favor d’avançar cap a una fiscalitat progressiva. L’objectiu és que algunes taxes i impostos es vinculin al nivell adquisitiu dels contribuents, per tal que pagui més qui més ingressos té, i a la inversa.

Des de l’equip de govern han compartit l’esperit de la moció, però hi han introduit algunes esmenes per corregir determinats aspectes.

Compromís per la Seu també ha votat a favor de la moció, tot i mostrar alguns dubtes en determinats aspectes.

Des de la CUP s’han mostrat totalment a favor d’aquestes mesures, tot recordant que des de la formació fa temps que les reivindiquen

Més enllà del contingut econòmic, la moció també demana que s’introdueixin elements de responsabilitat ambiental en les diferents ordenances fiscals, amb l’objectiu d’afavorir la transició cap a un model energètic basat en energies renovables.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - JESÚS FIERRO, TINENT ALCALDE HISENDA - JOAN BARRERA, REGIDOR COMPROMÍS PER LA SEU - PAU LOZANO, PORTAVEU CUP

el Pirineu avui