L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ampliarà les subvencions per a la millora i pintura de façanes al nucli de Castellciutat. Així s’ha aprovat en el ple d’aquest dilluns al vespre, arran d’una moció presentada per Compromís per la Seu. Les dues convocatòries del Pla de Façanes que s’han fet fins ara s’han limitat als carrers del nucli històric de la Seu, però de cara a la del 2019 també s’hi podran acollir els propietaris d’immobles a Castellciutat.

Des de Compromís havien demanat que les subvencions s’incloguessin ja en el pla de millores d’aquest any, però han acceptat la proposta del govern de deixar-ho per l’any que ve.

Des d’Esquerra han donat suport a la moció, tot i que han remarcat que el que cal és establir un pla estratègic per definir el futur de Castellciutat a mig i llarg termini. Des de la CUP, en canvi, s’han abstingut, ja que consideren que l’acció és insuficient per revitalitzar Castellciutat.

En aquest sentit, Lozano ha lamentat que la moció no anava en aquest sentit, i ha qualificat el procés de pintura de les façanes de simple maquillatge.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, TINENT ALCALDE URBANISME - JOAN BARRERA, REGIDOR COMPROMÍS PER LA SEU
- FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - PAU LOZANO, PORTAVEU CUP

el Pirineu avui