A partir de l’èxit de l’exposició Caçadors de Mirades, promoguda pel Museu Hidroelèctric de Capdella ha sorgit l’exposició A bodes em convides, amb objectes i fotografies cedides per veïns i veïnes de la Vall Fosca. Una mostra que fa un repàs pels diferents aspectes relacionats amb l’estudi de les relacions de parentiu.

La mostra se centra amb els tractes matrimonials i el recull de documentació, objectes i fotografies fins l’any 1930, ja que a partir de llavors el concepte de boda ja assoleix una concepció diferent, més contemporània. Sobretot la documentació extreta dels capítols matrimonials ajuda al museu a conèixer els tractes i la vida a la Vall.
Aquesta exposició és un primer pas, però la idea és seguir recopilant informació.

Aquesta exposició es va poder veure durant la fira de La Pobleta de Bellveí, ja que precisament l’últim dia de fira s’aprofitava per pactar matrimonis.

Parlen al vídeo: EVA PERISÉ, DIRECTORA MUSEU HIDROELÈCTRIC DE CAPDELLA - ANNA MARIA CLARÓ, COMISSÀRIA EXPOSICIÓ

el Pirineu avui