Aquest dissabte, milers de persones han ascendit simultàniament 18 cims catalans en l’acte de Cims per la Llibertat. Una iniciativa que vol reivindicar la injustícia dels presos, exiliats i represaliats polítics al mateix tems que transmetre suport a ells i les seves famílies. Els cims han estat elegits pels mateixos presos i exiliats polítics. A Montsent de Pallars han ascendit gairebé 1000 persones, i ha estat el cim elegit per Clara Ponsatí.

Es van obrir inscripcions al mes d’agost i es van haver de tancar a causa de la resposta massiva que ha tingut la iniciativa. Aquest acte reivindicatiu de la llibertat que va començar entre 8 amics, ha aconseguit aglutinar en diferents cims catalans a unes 11.000 persones. Però que fins i tot ha tingut ressò fora del Principat, on s’ha organitzat Cims agermanats, tant dins de la península com a altres indrets del món.

Parlen al vídeo: MARTÍ ESCOFET I FRANCESC CARBÓ, ORGANITZADORS - LAIA CARBÓ, ORGANITZADORA

el Pirineu avui