Són imatges del riu Segre al seu pas per la zona de la Palanca, al municipi cerdà de Ger i molt a prop del nucli urbà de Sanavastre. Les fortes pluges de les últimes hores han fet créixer considerablement el cabal del riu fins al punt de desbordar-lo i inundar alguns dels camins i prats propers. Una situació que han denunciat des de l'ajuntament de Das ja que, segons han explicat, fa un any i mig van demanar a la Confederació Hidrologia de l'Ebre que netegés la llera del riu, on sovint s'hi acumulen branques i pedres. Però no han obtingut resposta.

I és que en les darreres hores han caigut més de 40 ml d'aigua per m2 a Puigcerdà, 60 a Das i 74 al Malniu i s'han registrat ratxes de vent de més de 120 km hora a la Tosa.
La presa mesuradora d'Isòvol, l'única a Cerdanya, no ha registrat cap dada del cabal del Segre des del passat 11 d'octubre. Sí que ho ha fet l'estació de la Seu d'Urgell, que aquest dilluns al matí ha registrat un cabal de 165 metres cúbics per segon. Mentrestant, el Valira, ha arribat als gairebé 59 metres cúbics per segon.
L’huracà Leslie, que ha arribat a Catalunya rebaixat a cicló posttropical, ha descarregat fortes pluges al llarg del cap de setmana, sobretot a Tarragona i les Terres de l'Ebre. Protecció Civil també ha activat el pla Inuncat i va recomanar als ciutadans que avancessin el retorn a casa després del pont per evitar les fortes pluges del vespre- L'operació tornada ha deixat aquest diumenge cues quilomètriques a la C-16, al Berguedà, i a d'altres vies de la Catalunya Central.

Parlen al vídeo: ENRIC LAGUARDA, ALCALDE DE DAS

el Pirineu avui