Ja han començat les obres al pont de la C-14 a Peramola, on dissabte de la setmana passada hi va morir un veí de Castellciutat en caure al riu des d’una alçada de 30 metres amb el camió. Els treballs que s’estan fent a la zona permetran reforçar els sistemes de contenció del pont, ja que actualment aquests són insuficients i estan força debilitats. Així, es canviaran els blocs de formigó i les baranes lleugeres de ferro, perquè no compleixen la normativa actual de seguretat. A més, es renovarà el paviment del pont en els seus vuitanta metres de llargada, així com els trams que hi donen accés tant des de la banda de Peramola com des de la d’Oliana. Les obres tindran un cost de 400.000 euros i s’allargaran durant dos mesos. Tot plegat s’ha accelerat arran de l’accident de la setmana passada, després que el territori reclamés durant molt temps més mesures de seguretat en aquest pont. El viaducte es troba just després d’un revolt i d’un llarg tram de baixada on els vehicles agafen força velocitat. En aquest sentit, fa molt de temps que els conductors i els ajuntaments de la zona alerten que el risc d’una sortida de via i caiguda al riu és molt elevat, i que els sistemes de seguretat laterals no tenen prou força per retenir a un vehicle.

el Pirineu avui