El dia 13 d’octubre se celebra el dia internacional de la reducció dels desastres de les Nacions Unides, i en motiu d’aquesta data el centre de suport territorial Pirineus de l’Institut cartogràfic i geològic de Catalunya ha realitzat una jornada sobre riscos geològics. Precisament enguany ha estat un any extremadament intens pel que fa a esllavissades al Pirineu.

Des de l’institut es destaca la importància de treballar la informació a la societat i que coneguin els riscos dels diferents indrets on viuen o freqüenten. Precisament s’ha presentat un treball que analitza la perillositat geològica de la Conca de Tremp, un treball que ha de servir per prevenir riscos.

Un dels col·lectius que es considera que no rep la informació suficient són els infants i joves, un aspecte que es treballa des del projecte CUIDAR.

Des de l’institut s’ha remarcat que s’ha d’actuar per disminuir el risc amb actuacions estructurals per tal de reduir el risc fins a un nivell acceptable per la població.

Parlen al vídeo: PERE BUXÓ, CAP ÀREA GEOTÈCNIA I PREVENCIÓ RISCO GEOLÒGICS ICGC - NÚRIA PANTALEONI, GRADUADA EN GEOLOGIA I CIÈNCIES AMBIENTALS - ISRAEL RODRÍGUEZ, INVESTIGADOR PROJECTE CUIDAR

el Pirineu avui