El grup de Compromís per la Seu ha demanat a l’Ajuntament que impulsi un pla per millorar les façanes i la imatge general de
Castellciutat. Des del principal grup de l’oposició remarquen que les cases tradicionals d’estructura urbanística medieval i els nombrosos romanents medievals de la seva arquitectura donen un gran atractiu al poble. Tot i això, lamenten que aquest mostra una imatge força degradada, i que això va en detriment de la qualitat residencial i turística. És per això que en el proper ple municipal demanaran que s’aprovi un Pla de Façanes i que l’ajuntament atorgui ajudes als
propietaris que les vulgui arreglar, tal com ja es fa al Centre Històric de la Seu.

D’altra banda, el grup també ha denunciat la situació en què està la pista poliesportiva de Castellciutat. En aquest sentit, lamenten que es troba en un estat d’abandó total, amb els vestidors oberts sense cap tipus de sistema de tancament i amb les instal·lacions totalment destrossades. Pel que fa a la pròpia pista, el formigó està en mal estat i li manquen les porteries i cistelles per a poder exercir la pràctica de l’esport. És per això que han acusat a l’equip de govern de desídia i li han reclamat que actui.
D’altra banda, de cara a aquest proper ple del dilluns 15 d’octubre, el grup municipal d’Esquerra ha presentat una moció on proposa que les finances municipals avancin cap a un model de fiscalitat progressiva. Així, volen que es corregeixin les desigualtats i es garanteixi l’accés de tota la ciutadania als serveis públics, així com que s’afavoreixi la transició cap a un model enerègit basat en les energies renovables.

el Pirineu avui