Una vintena d'equips participaran des de divendres i fins diumenge al 13è Trofeu Internacional Vila de Puigcerdà de Cúrling que, un any més, es disputarà a la pista de gel del poliesportiu. Es tracta d'un trofeu que ja s’ha convertit en un referent i en una de les proves més importants d’aquest esport al sud d’Europa, on sempre hi participen conjunts de diferents països, com Suïssa, França, Estats Units, Escòcia o Itàlia, a més dels equips catalans i de la resta de l'estat. Tot i que en els darrers anys han augmentat el nombre de trofeus d'aquest tipus a nivell europeu, el de Puigcerdà segueix despertant interès.

En passades edicions, el trofeu va arribar a aplegar una trentena d'equips, el màxim que permet la pista. Des del Cúrling Puigcerdà esperen tornar a assolir aquesta xifra de participació en un futur.
La competició arrencarà divendres a les sis de la tarda i seguirà al llarg del cap de setmana, en diferents rondes de partits, fins el diumenge dia 8, a les 13:30 hores, que serà quan es jugarà la final. A més de la vessant esportiva, durant el “bonspiel” (que és com s’anomena aquest tipus de competició en el món del cúrling), també s’han organitzat diversos esdeveniments de caire social per a tots els participants.
El Trofeu Internacional Vila de Puigcerdà donarà el tret de sortida a la temporada, ja que les primeres jornades es disputaran en breu.

Parlen al vídeo: CARLES DE MOXÓ, PRESIDENT CÚRLING PUIGCERDÀ

el Pirineu avui