La Seu d’Urgell i Andorra la Vella han vibrat aquests darrers dies amb la celebració dels Special Olympics. Prop de 1.500 persones, entre esportistes i equips tècnics han passat entre el 4 i el 7 d’octubre per les dues localitats per tal de competir en les 14 disciplines de què comptaven els jocs. A la Seu d’Urgell s’hi han disputat les proves de bàsquet, ciclisme, hoquei, petanca, tennis i el programa de Young Athletes, i la valoració ha estatmolt positiva.

Justament els voluntaris han tingut un paper fonamental per tal que tot s’hagi pogut desenvolupar amb normalitat. Les persones que hi han contribuit asseguren que l’experiència també ha estat molt bona.

La Seu d’Urgell també ha estat l’escenari de la cerimònia de clausura, que s’ha celebrat al camp de futbol Emili Vicente. El dimecres 3 d’octubre, mentrestant , la ciutat va rebre la flama olímpica, que va arribar pel Parc del Segre i després de recórrer bona part dels seus carrers, va acabar encenent el peveter de la plaça dels Oms.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL- SERGI GRIMAU, PRESIDENT SPECIAL OLYMPICS CATALUNYA - CARLOS PALET, VOLUNTARI - CRISTINA FERNÁNDEZ, VOLUNTÀRIA

el Pirineu avui