L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell ha acollit aquest dimarts a la tarda la conferència “La Segona República a la Seu: Constitució del primer Ajuntament”. Ha anat a càrrec de Javier Galindo Llangort, que durant força temps ha estudiat aquesta qüestió. Durant la xerrada, que ha omplert la sala d’actes de l’arxiu, ha detallat els problemes que hi va haver a l’hora de constituir el primer ajuntament de la Segona República a la ciutat.

El principal problema va ser que el grup de la majoria, d’Unió Republicana, no va tenir en compte als de la minoria, els Conservadors.

Finalment, a la tercera e sva acabar escollint l’alcalde, que va ser Enric Canturri. Aquesta ha estat la primera d’un seguit de conferències que oferirà Galindo a l’Arxiu sobre l’època de la Segona República a la Seu.

Parlen al vídeo: JAVIER GALINDO, CONFERENCIANT

el Pirineu avui