El COI ha acceptat la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 i ha entregat a la delegació catalana present a la reunió executiva de Buenos Aires un informe valorat molt positivament. El document destaca que la candidatura s'adapta als nou criteris de sostenibilitat pautats pel COI, on es busca aprofitar les instal·lacions del territori, evitant grans inversions amb infraestructures que després no es facin servir.
La notícia ha estat molt ben rebuda al Pirineu, que sempre ha vist la possibilitat d'acollir uns Jocs d'Hivern com una oportunitat pels esports de muntanya i pel territori.

Algunes de les proves d'uns possibles Jocs d'Hivern, com la de 'bobleisgh', es podrien celebrar a llocs propers que disposin de les instal·lacions apropiades, com podria ser França o Suïssa.

El proper pas serà la presentació de la candidatura oficial després de tancar un projecte detallat en què caldria explicar on es faria cada prova detalladament. Aquest informa s'hauria de presentar en el termini de tres anys, tal com marca el calendari.
Recordem que a principis de setembre, diversos representants del COI van visitar diferents emplaçaments on es desenvoluparien els jocs, com ara les instal·lacions de la Molina i la Val d'Aran.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA - JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

el Pirineu avui