El Museu Espai Ceretània de Bolvir ha participat aquest cap de setmana 18è Cap de Setmana Ibèric, unes jornades on els jaciments de Catalunya que formen part de la Ruta dels Ibers, impulsada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya, ofereixen activitats gratuïtes dirigides a tots els públics.
Com cada any es selecciona un tema específic del món ibèric, a l'entorn del qual es dissenyen les activitats. Per a l'edició d'enguany s’ha triat "Domesticant l'aigua. El cicle de l'aigua fa 2.200 anys". Els assistents han pogut conèixer la relació del jaciment amb l’aigua, els sistemes d’emmagatzematge i d’evacuació, així com de la relació del Castellot i dels diferents assentaments ceretans amb el riu Segre.

Des d'aquest equipament cultural han detectat un creixent interès per conèixer el jaciment del Castellot i les troballes que es van fent any rere any.

Així doncs, tant el dissabte com el diumenge l'Espai Ceretània ha ofert jornades de portes obertes i visites guiades al jaciment del Castellot

Parlen al vídeo: MARC QUEROL, RESPONSABLE ESPAI CERETÀNIA BOLVIR

el Pirineu avui