Aquest cap de setmana La Pobleta de Bellveí ha celebrat la fira ramadera, un esdeveniment que compta amb moltes explotacions de bestiar de la Vall Fosca i on no hi ha pogut faltar les reivindicacions dels ramaders, als quals Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Lleida ha anunciat que abans de final d’any es podrà sortir a caçar de nit sense agents rurals.

També es preveu que durant el novembre es pugui pagar l’ajut de l’agricultura ecològica.
El gran atractiu de la fira són les exposicions de bestiar i els concursos de cavall i d’Animal de raça bruna dels Pirineus, que a més, és una mostra de l’economia de la zona.

La fira ha comptat els dos dies amb un gran nombre de visitants en tots els espais firals i activitats que s’han dut a terme: les parades d’agroalimentació, les mostres d’oficis antics, els tastos i les jornades tècniques i els àpats populars.

Parlen al vídeo: FERRAN DE NOGUERA, DIRECTOR SSTT AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA I ALIMENTACIÓ - JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE TORRE DE CAPDELLA

el Pirineu avui