Aquest dissabte Esterri d’Àneu ha acollit les Jornades per a l’excel·lència, enguany dedicades al comerç electrònic com a oportunitat de negoci global, precisament en la inauguració, Jordi Puigneró, conseller de Polítiques digitals i administració pública ha insistit amb la idea de que al 2020 totes les capitals de comarca pirinenques disposin de fibra òptica.

També ha fet esment a la realitat del Pirineu amb els seus nuclis petits i dispersos i una orografia complicada, i si bé la fibra no és possible que hi arribi, sí unes connexions que permetin treballar còmodament de forma electrònica.

Aquest és un element central per evitar la despoblació del Pirineu, ja que permet el retorn de persones que han marxat a fora i altres de nouvingudes.

Les jornades han comptat amb uns 150 assistents i tenen la voluntat de ser un punt de trobada d’empresaris pirinencs però també de donar a conèixer fora què hi ha al territori i crear un espai de debat per a la construcció d’un futur diferent.

Parlen al vídeo: JORDI PUIGNERÓ, CONSELLER POLÍTIQUES DIGITALS I ADMINISTRACIÓ PÚBLICA - JESÚS MONTOLIU, PRESIDENT DE LES JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA

el Pirineu avui