El govern de la Generalitat paralitza els sectors urbanístics que no considera sostenibles de 24 municipis pirinencs. Aquesta mesura forma part de l’inici d’implementació d’un Pla director urbanístic arreu de Catalunya en el qual es revisarà el sòl urbanitzable. Es deixa en stand by durant un any, temps que es dedicarà a estudiar si reduir la capacitat urbanitzable o bé anul·lar-la. Al Pirineu afecta a 120 sectors, que no s’han arribat a desenvolupar i entre els quals hi ha casos com les pistes d’esquí a Espui, a La Torre de Capdella.

Es considera l’Alt Pirineu un territori prioritari per tal de preservar la seva riquesa paisatgística i la biodiversitat, concretament a banda de Torre de Capdella, hi ha 14 altres municipis pallaresos on es preveu actuar, 3 de l’Alt Urgell, 2 de l’Alta Ribagorça i 4 de Cerdanya. Hi ha 73 sectors que es consideren especialment insostenibles i en els quals se suspèn la tramitació de planejament derivat i de llicències d’edificació fins que finalitzi la redacció del pla.

L’Alt Pirineu ha estat el primer àmbit territorial on s’ha aprovat però darrere seguirà la resta d’àmbits de Catalunya, i on s’ha destacat l’actuació a les comarques gironines, tenint en compte la Costa Brava.

Parlen al vídeo: AGUSTÍ SERRA, SECRETARI D’HÀBITAT URBÀ I TERRITORI

el Pirineu avui