El diputat del PSC a Ponent i l’Alt Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha demanat al ministre d’Agricultura espanyol, Luis Planas, mesures concretes per millorar les condicions del sector primari al Pirineu. Aprofitant una recent trobada, Ordeig li ha traslladat la necessitat d’actuar per tal de garantir la modernització i la continuïtat d’aquest sector.

En aquest sentit, ha demanat al ministre que treballi per tal que la nova directiva europea reculli tot això, i al seu torn, Planas s’ha compromès a treballar perquè hi hagi uns preus justos. D’altra banda, i en aquest cas en l’àmbit municipal, Compromís per la Seu ha demanat a l’Ajuntament que lideri l’impuls de la producció de la poma de muntanya a la Seu.

Per tot plegat, Compromís ha proposat que l’Ajuntament de La Seu lideri l’impuls a la producció i comercialització amb l’assessorament de l’Institut de Recerca Tecnològica del Aliments per conèixer el tipus de poma òptima pel clima i territori que hi ha a la Seu i l’Alt Urgell.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, DIPUTAT PSC I PORTAVEU CXLS

el Pirineu avui