L'Oficina del Patronat de Turisme de Cerdanya ha registrat aquest estiu unes 2500 consultes, una xifra força similar a la dels anys anteriors. Tot i que algunes s'han fet a través del correu electrònic o per telèfon, la majoria d'aquestes consultes han estat presencialment, ja que encara hi ha molts visitants que prefereixen acudir a l'oficina per informar-se o per agafar mapes o fulletons d'excursions. I és que les sortides a la natura i les rutes per fer a peu representen prop del 70% de les consultes que rep l'oficina.

Activitats per fer amb família, informació sobre el Tren Groc o rutes en BTT han estat altres de les consultes més corrents.
Una de les coses que ha sorprès als tècnics de l'Oficina de Turisme és l'augment de pernoctacions a l'Alta Cerdanya, la majoria en apartaments turístics. Des de l'oficina creuen que això es deu a que els preus són més econòmics a la part nord.

Pel que fa a la procedència dels usuaris a nivell nacional, el 80%, és a dir 1318 persones, eren catalans i el 20%, 388 persones, de la resta de l'estat, majoritàriament del País Valencià, País Basc i de la Comunitat de Madrid. De juny a setembre, també hi han hagut 146 usuaris francesos i 20 alemanys, a més de grups reduïts procedents dels Països Baixos, Bèlgica o, fins i tot, Austràlia i Canadà.

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, CAP OFICINA TURISME CERDANYA

el Pirineu avui