Les operacions a l’aeroport d’Andorra la Seu han experimentat un creixement del 33% aquest primer semestre de l’any. Això vol dir que s’han fet més de 3.000 operacions de gener a agost, i es preveu superar les 4.000 a finals d’any. Tot plegat ho han explicat el secretari d’Infrastructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín i el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, que aquest divendres a la tarda han visitat la instal·lació.

D’altra banda, també s’ha donat a conèixer que properament es construiran nous hangars a l’aeroport. El motiu és que ja s’han omplert 13 dels 14 espais que ja hi ha construits o previstos, i la demanda segueix creixent.

Pel que fa a l’operativa amb GPS i a l’autorització per rebre vols de fora de l’espai Schengen, Gavín i Candela han remarcat que no hi ha novetats. Sí que han deixat clar, però, que diverses companyies de vols comercials ja s’han mostrat interessades en operar des de l’aeroport pirinenc quan aquest disposi del sistema d’aproximació instrumental.

Parlen al vídeo: ISIDRE GAVÍN, SEC. INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT - JORDI CANDELA, DIRECTOR AEROPORTS DE CATALUNYA

el Pirineu avui