L'hospital de Cerdanya acull aquesta setmana la 17a edició el mòdul d'estiu del Diploma Internacional de Medicina de Muntanya, una formació oberta tant a professionals sanitaris com a persones que treballen al medi natural, com ara guies de muntanya o bombers. En aquesta ocasió hi participen 35 persones que, des de dimarts i fins el dimecres 10 d'octubre, rebran formació en aquest àmbit i tractaran temes de seguretat a muntanya, patologies i de com atendre els ferits en diferents entorns naturals.

Els participants venen de diferents parts del món, com Argentina, Regne Unit o Mèxic, a més de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol. Es tracta d'una formació que cada any desperta molt interès, ja que Cerdanya és un dels llocs pioners en oferir aquest diploma a nivell mundial. De fet, les places s'esgoten en poques hores i són molts els que no hi poden accedir.
Un dels atractius del curs és el seu caràcter transfronterer, ja que les pràctiques es fan tant a l'Alta com a la Baixa Cerdanya i també a Andorra.

Sant Pere dels Forcats, les Bulloses, la cova d'Anes o Grau Roig són les localitzacions on els alumnes del curs faran les pràctiques.

Parlen al vídeo: ENRIC SUBIRATS, METGE I DIRECTOR CURS

el Pirineu avui