Aquest cap de setmana La Pobleta de Bellveí celebra la seva tradicional fira ramadera, una fira on es troba exposició de bestiar oví, boví i equí. I que compta amb el cinquè concurs comarcal de Cavall Pirinenc català i el vint-i-unè concurs d’Animals de raça Bruna dels Pirineus amb més de 50 vaques de diferents races, d’una quinzena d’explotacions, la majoria del municipi.
Durant els dos dies que dura la fira també hi ha un espai dedicat als més petits, és la Fireta, on es faran activitats i tallers encarats als infants.
També es podrà veure una mostra d’oficis antics típics de la Vall Fosca, una forma de retre homenatge als antics habitants de la vall i a la seva feina. I passejar per les parades d’artesania i agroalimentació del recinte firal.
Com ja és una tradició, els restaurants i bars del poble ofereixen el menú de fira durant aquests dies, plats típics de la zona com la girella, el cap i pota de corder i postres de músic.

el Pirineu avui