El Consell Comarcal de Cerdanya, juntament amb sis socis més, han rebut recentment una subvenció dels Fons Europeus Feder d'un milió sis-cents mil euros que es destinaran a millorar, promocionar i unificar la xarxa de camins. D'aquests, Cerdanya en rebrà uns 235.000.
Es tracta del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial Costa Brava Pirineu de Girona que té diverses línies d'actuació, com la creació una xarxa de camins intel·ligents i accessibles o idear propostes que posin en valor el patrimoni, la cultura i la riquesa natural del territori, sempre des d'una visió conjunta de les comarques gironines.

A més, aquesta subvenció europea també servirà per elaborar un model de gestió que compti amb la participació activa dels diferents agents implicats en aquest projecte, a més de desenvolupar eines d'innovació.

La Diputació de Girona és l'encarregada de coordinar el projecte i també hi participa la Universitat de Girona, el Consorci de Vies Verdes, l' Agència de Desenvolupament del Ripollès i els Consells Comarcals de l'Alt Empordà, del Pla de l'Estany i de Cerdanya. A més, també s'hi han implicat els ens comarcals de la resta de les comarques gironines, com són el Baix Empordà, Selva, Gironès i Garrotxa.
Els coordinadors concretaran en els propers mesos les primeres accions que es portaran a terme. Algunes d'aquestes podrien ser la senyalització conjunta dels camins o la creació d'una pàgina web amb tota la informació dels senders.

Parlen al vídeo: TÀNIA VILANA, COORDINADORA PECT CERDANYA

el Pirineu avui