La Diputació de Girona atorgarà 155.000 € a vint-i-dos ajuntaments gironins, en concepte d’inversions per les actuacions que han hagut de fer arran de les nevades i glaçades d’aquest any. Aquest és l’import global d’aquestes subvencions, després que la Junta de Govern hagi aprovat aquest dimarts ampliar amb 50.000 € més els 105.000 € que setmanes enrere ja havia compromès per a inversions als municipis afectats. A més d’aquests 155.000 € per a inversions, la Diputació també subvencionarà amb 350.000 € un total de quaranta-cinc municipis per a despeses corrents derivades de la neu. Per tant, sumant-hi els ajuts per les despeses corrents i les inversions, aquest any la Diputació atorgarà un total de 505.000 € per actuacions municipals derivades de les nevades.
Entre els vint-i-dos municipis que rebran la subvenció per a inversions trobem els municipis ceretans d’Alp, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya, Guils de Cerdanya, Isòvol, Meranges i Puigcerdà, sumant entre tots ells un import de 54.026,54 €.
Segons ha informat la Diputació, els ajuntaments destinaran els ajuts a inversions per a l’adquisició de maquinària i material, com ara llevaneus, pales, contenidors de potassa, sitges per emmagatzemar sal i cadenes de neu.

el Pirineu avui