L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja disposa de l’ADN del 25% dels gossos censats al municipi. Tal com ha donat a conèixer el consistori, en els tres primers mesos que porta en funcionament la campanya municipal d’identificació genètica de gossos, ja s’han realitzat més de 350 extraccions de sang. Cal recordar que aquesta campanya, iniciada el passat 1 de juliol, acabarà el 31 de desembre d’enguany. A partir de l’1 de gener de 2019 el cost econòmic de l’extracció anirà a càrrec del propietari de l’animal i des de l’Ajuntament han animat als propietaris a no deixar el tràmit per a l’últim moment. El fet de no facilitar l’ADN pot comportar una infracció de fins a 300 euros. A partir del dia 1 d’abril de 2019 s’iniciarà la recollida de mostres de femtes dels gossos i es sancionarà els propietaris incívics que deixin les defecacions a la via pública, així com als parcs i jardins de la ciutat.

el Pirineu avui